21.10.08

I blåbärsskogen

I år tänkte jag inte skriva om Blossas årgångsglögg. Känns avlägset här i Italien. Ifjol var 07:an både slutsåld och upp drucken innan jag kom hem till jul. Men… i år blir det glöggmingel i Senigallia. Vi var på IKEA i helgen. Julprylarna hade de inte fått upp ännu men glögg och pepparkakor fanns där, t.o.m. Blossa 08. Så nu står den blåflaskan och vänta på att bli provsmakade den 1:e advent!

(Här heter blåbären, lingonen och tranbären mirtilli, så när Davides mamma skulle överraska med svensk middag en söndag blev det köttbullar med blåbärsmarmelad...)

4.10.08

Nyskapa eller härmapa #2

IKEA gör som Lisa Bengtsson och täcker vardagsrumsväggen med två dimensionella ramar. Klassiska tapeter står mot moderna vinyldekaler.

2.10.08

Rosa

Flickfärg, ett gamaldags uttryck men en aktuell färg. Flera nya föräldrar verkar i feminismenstecken undvika rosa till sina små flickor för att inte ”förpassa sitt barn till ett menlöst prinsessfack”. Men inte alla. Kolla vilken inredning Tori Spelling valde till sin lilla tjej.

Inte måste väl rosa bort ut flicksortimentet, det räcker väl att vi ändrar inställning. Rosa är ju fint! Nu i oktober blir det extra mycket rosa eftersom Rosa bandet uppmärksammar bröstcancer. (Man kan ju fundera på om färgvalet kan anses lika opassande i detta sammanhang). Vill man bidra till Rosa bandets insamling väljer man rosa, försvarets hudsalva finns under oktober i rosa förpackning (2kr går till Rosa bandet) och Alcro stödjer kampanjen genom att ta fram en helt ny rosa kulör (40 kr går till Rosa Bandet).


Tjejigare blir det framöver på kvinnofängelserna också. Beckmans tredjeårselever har tagit fram en kollektion med kvinnliga, bekväma bomullsplag i milda färger, framförallt i vitt, gult och ROSA!

Brio racing car, flick- eller pojkleksak?


The pink and blue project av fotografen Jeongmee Yoon.