30.1.10

Te med Alice i Underlandet

Snart tar Tim Burton med oss på en resa till Underlandet. Just my cup of tea -  längtar och väntar (premiär: femte mars) med en kopp hett te, helt i stil med Alice och den galne hattmakarens tea party, medans vinterrusket utanför bara fortsätter.

Tekanna Nigella - Kopp med med gyllene öra av Kerstin Tillberg - Tea Set av Christine Misiak - Tallrik och kopp med Alice motiv - Tekannan Lust av Anna Kraitz - Fat med den vita kaninen - Tekopp Ödmjuk från IKEATe servis.

18.1.10

Kasta mattkniven och sticksågen!

Dags att ta till sitt pyssel till högre nivåer, Ponko är här (får man väl tro eftersom man nu kan vara med och gissa när Europa hubben kommer igång - nån gång från idag till på torsdag). Under lång tid har jag med avund kikat på siten (som erbjuder tillverkning i Usa och på Nya Zeeland), spånat lite på egna projekt och hoppats på att det inte dröjer allt för länge tills vi européer också kan få hemskickat våra egna projekt utskurna med laser i massa olika spännande material så som plywood, kork, plexi och filt. Inspirerande produkter finns det gott om på markanden…

Hängare Tree av Michael Young
och Katrin Petursdottir.
Gökur, Diamantini & Domeniconi.


Lady Babsy sänggavel, Myrica design.
Basander-Lundins barnmöbler, 3D puzzel.


Lookin'good- spegel, Domestic.  Smycken från Orange Slice.


Lasercut filt matta från Brocade Home och
Botanica matta av Selina Rose.

15.1.10

Creative Flow 2

Jag lovade ju fler kreativa miljöer - för kreativ verksamhet och/eller kreativt inrett. Nothing i Amsterdam har byggt hela kontorets inrednings av grov wellpapp som ger ett spännande intryck och även verkar vara prefekt om skisspapper inte finns till hands.



9.1.10

Creative Flow 1

Jag hänger på Formex (21-24 /1) trendtema!
"Vi hälsar på i kreatörernas fantasieggande arbetsrum och ateljéer - miljöer som får tankarna att snurra och ge skjuts åt kreativiteten."
Först ut: mitt nya jobb. Jag började i tordags så än har jag inte riktigt kommit in i det eller hunnit smälta alla nya intryck men det känns bra och mycket inspirerande!
foto: iabadabadu
Fler studios, arbetsrum och ateljéer kommer i veckan, du kan också få visa upp ditt kreativa utrymme!

6.1.10

Happy New York


Träffade såklart syrran i jul, hon hade hunnit med en tur till NY tidigare – kollade på foton och längtade dit…

Min syster bodde på The Jane, ursprungligen ett sjömans hotell från 1908. Nyrenoverat, charmigt, bra läge och pris, men lider man av klaustrofobi väljer man kanske inte att övernatta i just en hytt.

Från New York kommer nog ingen utan souvenirer, mycket troligt en t-shirt med motivet I (heart) NY, skapat av Milton Glaser redan 1977. För den som söker unika souvenirer räcker det egentligen att plocka upp nått från gatan. Vanigt, typiskt New York skräp (snyggt packat) går visst att även att sälja som souvenir. Justin Gignacs har tagit fasta på uttrycket "one man's garbage is another mans treasure" och säljer sina kuber med 100% handplockat skräp från New Yorks gator sedan 2001.


Fler än jag har nog fantiserat om att flytta till New York, vart man skulle ha råd att bosatta sig kan man ta reda på här. Sitens super snygga grafik presenterar översiktligt demografisk inkomst data och hyreskostnader för hela NYC.


4.1.10

Gott Nytt År

Tillbaka i Italien efter julfirande hemma i Sverige. På flygplatsen Kastrup möttes jag av hoppfulla budskap inför framtiden och det nya året 2010. Super fina illustrationer speciellt för COP 15 konferensen i Köpenhamn av Andrew Bannecker för Coca Cola.