25.4.10

Hemligt uppdrag

Designersblock i Milano bjöd på en spännande blandning projekt. Efter att hela dagen smugit omkring i våra trenchcoats och försökt att verka som allt annat än några blonda trilling deckare var det kanske inte konstigt att Vanessa Hardens undercover projekt fångade min uppmärksamhet: The subversive gardener. En serie (fungerande!) prototyper i värsta James Bond stil som ska underlätta för dem som sysslar med guerrilla gardening.

Vanligen ska väl spionutrustning se till att dölja dina spår - men denna gadget portionerar strategiskt ut frön längst din väg.

Fröbomba!  Det ser ut som du fotoar medans du i verkligheten fyrar av en serie frökulor som kan komma att gro på annars svåråtkomliga platser.

Seed Pill är en frökapsel (med lera, kompost och frön) vars yttre hölje löses upp av vatten/regn.
Fick ett produktprov, så är det bara att vänta och se vad min första guerrilla gardening aktion ger för resultat, krasse kanske?

20.4.10

Design and the City

Hemma efter långa dagar och sena nätter i Milano, extra långa blev de för dem som fick sin vistelse förlängd p.g.a vulkanutbrottet - mina vänner sitter just nu på tåget nånstans i Tyskland, fast de egentligen skulle varit hemma i söndags em. Massa, massa intryck, foton och visitkort att sortera nu...

11.4.10

Metaguide

Det finns massor av guider till Milano design-week:
-Designtidskriften Internis guide hittar man som bilaga till april numret i tidningskiosken, på nätet och nu även går att att ladda ner i sin telefonino.
-Även Fuorisalones online guide går att plocka med sig i sin smartphone.
-Design Diffusion Edizioni har också dag-för-dag guide, även blädderbar online.
-På nätet hittar du den italienska tidningen Corriere della Seras design-week agenda + Alfabetiskt register över alla event.
-Gratis(?) tidningen Zero lär också ha en fuorisalone bilaga denna månad.
Hur ska man hinna, hur ska man hitta? Sjäv försöker jag skaffa mig överblick med Google My Maps.

10.4.10

ANTEPRIMA MILANO

Det hög tid att planera Milano vistelsen. Är nyfiken på om det är någon av er som läser bloggen som ska dit... Bekväma skor och gott om tid är de grundläggande förutsättningarna för det finns mycket att se:

1. Huvudeventet Salone del Mobile, Fiera Rho. Salone Satellite (paviljong 22/24) får man inte missa!
2. Zona Tortona - stort område med intressanta utställare, intressantare än mässan t.om. Rega dig online om du ska dit.
3. Superstudio, i Zona Tortona, visar den bästa internationella designen i museumformat: "Temporary Museum for New Design".
4. Apropå museum: La Triennale, Design Museum deltar också i Milano design week.
5. Verydesignersblock hittar du i det nya designdistrictet Zona Isola
Fortsättning följer...

4.4.10

Inrutat

Blanka, linjerade eller rutade sidor, var föds dina idéer?
Har man svårt att välja eller föredrar ovanligare stödlinjer passar kanske ett urbant rutnät. Och vem finner inte inspiration Paris, New York eller nån av de andra 125 städerna...
...som fyller Urban Gridded Notebook av John Briscella.
(Vem vet om någon av de i gårdagens inlägg förekommande produkterna just tagit form i en skissbok som denna, kanske t.o.m flaskan till Chanel N°5)

1.4.10

Hitta-rätt-design

Världen krymper och klassiska kartor ersätts av digitala vägvisare - men ännu fascineras vi av kartografi, och produkter inspirerade av urbana rutnät bara ökar:
Kaffe i city, Paris, Barcelona, Venedig eller Istanbul. Serien Poliart designade av Luca Nichetto för Casamania kommer man troligen hitta på Salone del Mobile. Var? Hall 8 - Stand D 31

Spännande kakeltextur som på närmre avstånd låter dig överblicka stadens gator, torg och kvarter. Lea Ceramiche hittar du också på Salone.

Pandora designs Milano souvenir är av ett annorlunda slag. Kanske är det just modeflugor som avses att fångas i Milanos gatunät.

Hopes mönster Map Print presenterat av NK/117 följer den internationella trenden och knyter an till det nationella genom att ta med oss rundtur i kvartert runt Hamngatan i Stockholm.

Stadtregal, bokyllan som ger ett vertikalt perspektiv av tysk stadsplanering.