29.6.10

Stiligare mail

Hur många typsnitt det än finns att välja bland kan de faktiskt kännas både stela och opersonliga. Ett handskrivet brev är ju alltid något speciellt - dock allt mer sällsynta, men typsnitt med handskriven karaktär bli (kanske just därför) bara populärare. Även om du saknar både brevpapper och tålamod för postgången kan dina nära ta emot långa handskrivna brev från dig - jag gillar Pilots idé och sätter genast igång med "välskrivningsläxan", håll sedan utkik i inboxen... (Lär man sig ens skrivstil i skolan nuförtiden?) via

22.6.10

Bröllopsyra

I lördags var besöken på min blogg bara en fjärde del av vad det brukar vara - vad kan det bero på? Mycket troligt är att ni liksom jag satt klistrade framför tv:n/datorn hela dagen och tittade på det fantastiska kronprinsessbröllopet. Det har ju varit bröllop i luften länge och men för min egen del har det just börjat… Här begränsar jag mig dock till att följa upp trender med ringar, pappersringar!

Ringarna i laser-cut papper designade av Tithi Kutchamuch, finns i tolv varianter - en blomma för varje månad.

Rani, de var dessa jag ville visa dig när vi såg de parfymerade silkespappers blommorna på Designers Block i Milano…  DIY? Visst blir man lite sugen på att prova nått liknande - kanske i nått mer långlivat material.

16.6.10

Carrie + Big

Två år tog det Carrie och Big att inreda den nya lägenheten - mest Carrie ser det faktiskt ut som. Jag är inte övertygad om att en man som Big faktiskt skulle välja stormönstrat. Men produktions designern Jeremy Conoway och set decorator Lydia Marks vill gärna att det ska se ut som: “Carrie is trying to make a new apartment for the two of them, not just for her,". via Elle Decor
Vem sätter mest prägel på inredningen hemma hos dig?
Jag gillar deras coffee table (från italienska Poltrona Frau) som kanske inte just lämpar sig för kvällskaffet - men bli perfekt när man har många coffee table books.

9.6.10

Polygoner del 2

Här kommer fler produkter från Milano som jag tyckte borde presenteras (under vad som Wallpaper magazine verkar kalla den nya kubismen).
Väggmoduler i massa olika mönster och färg kombinationer från Officina Nove.

Samarbetet mellan BMW, det danska textilföretaget Kvadrat samt designer Patricia Urquiola och Giulio Ridolfo resulterade i en installation kallad "the dwelling lab" som utforskar insidan och utsidan av nya BMW 5-serien Gran Turismo - via


Vikta former som från enkla tvådimentionella geometrier blir volymer passar väl in i det polygona temat, liksom origami. Bosung Kims Kinetic Chandelier byter form och reglerar ljuset genom en nästan magisk vikrörelse.

Ett annat spännande samarbete är Wästberg/SODRA/Claesson-Koivisto-Rune som skapat en skrivbordslampa i papper (DuraPulp).

6.6.10

Ursnyggt

Jätteklockan från Casa Onestis kök dök här om dagen upp i underklädeskatalogen från Intimissimi och blev samtidigt jag påmind om en spektakulär lägenhet i Brooklyn jag tidigare sett. (Lägenheten i The DUMBO building låg ute till försäljning för $25 miljoner - via)
DIY: Vill du också ha en tower clock hemma är det bara att ladda ner min vektor mall och använda som shablon till en väggmålning, underlag för wallstickers eller kanske någonting lasercut...

1.6.10

En semester dröm

Allt det inte blivit så mycket bloggande beror på att jag tagit några dagar semester eftersom min familj var nere och hälsade på och upplevt drömmen om Italien. En av våra bilturer genom Le Marches böljande landskap bar bland annat av till byn som via tv4 bokstavligen blivit känd som "Drömmen om Italien".
En blandning av modernt och rustikt harmonierar innanför väggarna på Diana och Theos Casa Onesti i medeltidbyn Lapedona. 
Rummen är inredda i svala i naturtoner men kontrasterande accenter av italiensk karaktär så som guldinramade speglar och glaskonor i taket.
I det toputrustade köket pryds långväggen av en jätte urtavla i metall som ser ut att plockats ner från byns gamla klocktorn.
Pärlan i huset är den nyrestaurerade orginalmålning i svitens tak.
På över 265 meters höjd bland takåsarna ligger terrassen med en fantastisk utsikt över kullarna och havet (som man når på bara 10 minuter med bil). Kan man bli annat än inspirerad på en plats som denna?

Bland "hus till salu" hittade jag den danska versionens B&B (som sändes i fjol). Så för 330.000 € kan den som är sugen uppfylla sin egen italienska dröm!