30.9.10

Nyskapa eller härmapa #6

I sommars var vi förbi designgalleriet Nivå 125 i Båstad där då bl a Gustaf Nordenskiöld ställde ut. Top-spin svarvade i lera (2008) vs.
IKEA PS Spraka (pepparkvarn) i trä (PS kollektionen -09 ?).

25.9.10

Love or hate?

Lördagsmorgonen ägnade jag åt bröllopsresearch - med det var inte Mr and Mrs Robbie Williams bröllopsarrangemang jag fastnade för utan inredningen i bakgrunden. Jag hade också kunnat tänka mig att placera hästlampa från Moooi i min jättehall, om jag haft en.
"Furniture to fall in love with at first sight, or hate forever", så beskriver designteamet Front sin djur serie.
via VANITY FAIR 33° ITALY

23.9.10

Höstpalett

Nu när höstmörkret tätnar vill jag bara krypa upp i en murrig soffa med stor-mönstrade kuddar under en varm, blommig filt - i Missonis katalog (Missoni Home Collection 10).

15.9.10

Konst-gjorda växter

Vill du känna på livet som buske är det hög tid att du beger dig, inte ut i skogen, utan till konsthallen Brandts i Odense, Danmark. På utställningen WILD THINGS som pågår till den 19 september kan man, som min syster redan gjort, klä på sig Gerda Steiner och Jörg Lenzlinges verk och för en stund förvandlas till ett liten kvist eller nästan en hel skogsdunge.
"BUSKOK" FOTO: E. HASANBEGOVIC  

11.9.10

Reklampaus mitt i stan

Några internationella "scoop" kan jag sällan skrytan med - förrän nu...
Senigallias vackraste torg foro annonario håller dessa dagar på att, i regi av ett Londonbaserat team, förvandlas till en scen där ingen vanlig pjäs ska spelas utan en internationell reklamspott för nyaste BMW modellen. Jag fortsätter snoka...
montage


8.9.10

Guldfeber

Hösten (vintern) kommer visst tidigare varje år, eller? Man pratar inte om hösttecken (jmf. vårtecken (dock börjar det bli dags för tjockare vinter täcken)) fast detta skulle kunna var ett: Blossa årgångsglögg, i år med smak av saffran.
Är vi verkligen sugna på glögg redan? Och känns det inte som det är både godare och trendigare med vanlig glögg efter åttonde årgången? BVD har som vanligt gjort ett snyggt jobb; en festlig och exklusiv flaska med referenser både till 10 (romersk siffra) och X-mas, men vad kan vi vänta oss nästa år - flottare än guld, eller är samlingen kanske komplett?
Flottare än guld? "Diamant" Absolut flaska. via Husligheter

7.9.10

No smoking!

De flesta designers önskar förenkla och försköna vardagslivet för användarna - men i specifika situationer kan det motsatta vara eftersträvansvärt. Här hittar du designstudien och tankegångarna bakom detta "ovänliga" cigarettpaket av Erik Askin som jag inte kan annat än gilla.

3.9.10

Världens nyaste IKEA

Gästbloggare: Ebba och Carolin
Invigning av världens nyaste IKEA i Helsingborg 1 september där Mat-Tina var konferencier och konstaterade att IKEA är mer än bara en shopping-upplevelse, det är snarare ett fritids för vuxna. Hon jämförde också de gamla lokalerna med ett litet garage, inte mycket plats att leka på där alltså. Istället för bandklippning blev det sedan på traditionellt IKEA-vis sågat i en stock för att varuhuset officiellt skulle vara öppnat.


En rolig detalj var att några av de uppbyggda miljöerna dagen till ära hade fått inneboende, i sängen låg en trött sjusovare, vid ett köksbord åts det frukost och lästes morgontidning medan det i arbetsrummet dracks kaffe bakom datorskärmarna. Det är det första IKEA-varuhuset i Sverige som har en Swedish Food butik, denna räddning för utlandssvenskar med mathemlängtan. Utseendemässigt bjöd det nya varuhuset inte på så många överraskningar, men visst var det en lite speciell känsla att veckla upp en oanvänd gul plastkasse och ge sig ut på upptäcktsfärd bland gångarna. Invigningsdagen bjöd också på barnkör, luftakrobatik, fallskärmshopp samt modevisning med kreationer sydda av IKEAs egna tyger.

Jag hade också velat gå på IKEA premiär, istället satt jag otåligt och väntade på min italienska IKEA katalog, först idag kom den fast jag hade ju så klart redan tjuvkikat i online versionen - katalogsläppet blir ju tyvärr inte lika laddat då...
Oj vad det var gult och blått ( i Helsingborg alltså, inte i katalogen) - svenskarna verkar piggare på att fira "IKEA dagen" än svenska flaggans dag. Och vad hände förresten med det gamla IKEA i grått och rött? Tack tjejer för rapporten det verkar varit ett krävande uppdrag - för visst är det Ebba som slocknat i IKEA sängen... (Carolin fotade, så alltså är det inte hennes blonda lockar på kudden.